واکی تاکی یک فرستنده بیسیم رادیویی است. واکی تاکی به صورت دستی و قابل حمل است. واکی تاکی در طول جنگ جهانی دوم برای اولین بار توسط شرکت موتورولا توسعه پیدا کرد. از این رو می توان به نقش شرکت موتورولا در پیدایش و رشد و تکمیل این تکنولوژی پی برد. در طول جنگ واکی تاکی برای ارتباط بین پیاده نظام و واحدهای پشتیبانی و توپخانه استفاده می شد. پس از جنگ کاربرد این وسیله در جامعه گسترش یافت و وارد حوزه های اجتماعی ، مهندسی و شغلی و تجاری شد.
واکی تاکی چیست؟
واکی تاکی یک رادیوی (بیسیم) دو طرفه می باشد که امکان ارسال و دریافت سیگنال را بر خلاف یک رادیوی رایج دارد. در حقیقت واکی تاکی رادیویی است که هم فرستنده می باشد و هم گیرنده. واکی تاکی با توجه به وزن کم قابل حمل به صورت همراه می باشد. امروزه بیسیم واکی تاکی مجاز در موقعیت های مختلف اجتماعی و کاری بسیار کاربرد دارد. فرض کنید شما به عنوان برگزار کننده همایشی هستید که بایستی بین افراد برگزار کننده ارتباطی را برقرار کنید. واکی تاکی مجاز (بیسیم مجاز) به عنوان یک وسیله ارتباطی بدون هزینه مخابراتی می تواند استفاده شود.
کار کردن با واکی تاکی بسیار ساده است. شما به هنگام اجاره و یا خرید واکی تاکی مجاز به سادگی می توانید طرز کارکرد آن را یاد بگیرید. شرکت بی سیم موتورولا انواع واکی تاکی با فرکانس کاری مختلف عرضه نموده است. ما دو مدل از محبوب ترین آنها را عرضه نموده ایم.
نحوه کار واکی تاکی مجاز
واکی تاکی یک دستگاه ارتباطی نیمه دوبلکس است. نیمه دوبلکس به این معنی است چندین دستگاه واکی تاکی از یک کانال رادیویی استفاده می کنند. همین مساله باعث می شود که در لحظه فقط یک دستگاه امکان ارسال داشته باشد. بقیه دستگاه ها در لحظه ارسال پیام توسط یکی در حالت دریافت هستند. واکی تاکی عموما در حالت دریافت می باشد. در زمانی که شخص بخواهد صحبت کند دکمه ptt را فشار می دهد. اینکار باعث می شود که فرستنده روشن و گیرنده خاموش شود.
به هنگام خرید واکی تاکی بایستی همواره دقت داشته باشید که واکی تاکی مجاز بخرید. در کل ما به بیسیم هایی که به صورت غیرمجاز ساخته شده و یا بصورت قاچاق وارد کشور شده باشند بی سیم غیر مجاز می گوییم. واکی تاکی مجاز دارای فرکانس هایی است که به صورت مجاز از طرف دولت به استفاده کنندگان واگذار می شود. یک بیسیم واکی تاکی غیرمجاز در فرکانس هایی کار میکند که قبلا از طرف دولت به نهادها و ارگان ها به صورت مجاز واگذار شده است.بنابراین تداخل ایجاد شده باعث میشود که نهادهای نظارتی نسبت به جمع آوری و ضبط تجهیزات شما اقدام کنند.
برخی از معایب استفاده از بیسیم واکی تاکی غیرمجاز بخاطر تداخل فرکانسی با سایر استفاده کنندگان مجاز را می توان در موارد زیر خلاصه کرد. اینها مواردی است که بایستی در هنگام خرید واکی تاکی به آن دقت نمایید.
معایب واکی تاکی غیرمجاز
- مکالمات استفاده کننده گان از واکی تاکی غیر مجاز فاش می شود.
- امکان سوء استفاده از مکالمات استفاده کنندگان مجاز توسط افراد غیرمجاز ایجاد میگردد. همین مساله در ادامه می تواند به طرح شکایت و پیگیری از طرف نهادهای نظارتی بیانجامد. مطابق قانون استفاده کنندگان غیرمجاز با جریمه و حبس مواجه گردند.
- با توجه به افشای اطلاعات امکان سرقت و دزدی نیز افزایش می یابد.
واکی تاکی مجاز عرضه شده توسط شرکت توسعه صنعت ارتباط جلوه با داشتن پروانه فروش از سازمان تنظیم مقررات رادیویی این مشکلات را برای شما نخواهد داشت. برای خرید واکی تاکی و یا استعلام قیمت واکی تاکی و یا قیمت بیسیم ، بیسیم موتورولا ، خرید بیسیم موتورولا و لوازم جانبی بیسیم با ما تماس بگیرید.
تاریخچه ساخت واکی تاکی و بیسیم
واکی تاکی برای اولین توسط یک کانادایی به نام دونالد هینگز ساخته شد. سال ساخت 1937 بود. هینگز سیسام اختراعی خودش را packset نامید. بعدها این سیستم رو واکی تاکی نامیدند. در سال 2001 اختراع هینگز به عنوان ملزومات جنگی شناخته شد. در سال 1942 برای اولین از واکی تاکی هینگز به نام c-58 در جنگ استفاده شد. این سیستم نتیجه یک تحقیق مخفیانه بود.
اولین بار واکی تاکی توسط ایالات متحده به صورت گسترده استفاده شده است. موتورولا یک واکی تاکی به نام SCR-300 تولید کرده بود که توسط ایالات متحده استفاده شد. این واکی تاکی توسط تیم مهندسی شرکت galvin (پیشرو موتورولا) ساخته شد.
علائم اختصاری و تجاری واکی تاکی
علامت اختصاری HT از علامت تجاری “Handie-Talkie” موتورولا مشتق شده است. این علامت معمولا برای اشاره به رادیوی دستی قابل حمل استفاده می شود.همچنین کلمه واکی تاکی “Walkie Talkie” که اغلب به عنوان نام کاربری استفاده می شود. واکی تاکی در بازار مصرف به طور خاص برای اشاره به یک اسباب بازی مورد استفاده قرار می گیرد.
در حوزه امنیت عمومی و کاربران تجاری به طور کلی به عنوان “رادیو” اشاره دارد. دستگاه های Handie-Talkies بعد از جنگ جهانی دوم به سرعت به استفاده توسط اپراتورها دست یافت و عمومی شد. رادیوهای امنیت عمومی موتورولا در دهه 1950 و 1960 به عنوان بخشی از برنامه دفاع شهری به گروه خام تقسیم شدند. برای جلوگیری از نقض علامت تجاری، تولید کنندگان دیگر از نام های Handheld Transceiver” و یا “Handie Transceiver برای نام گذاری محصولات خود استفاده می کنند